Åbning af ny renæssancekælder

Historie Haderslev byder velkommen til renæssancekælderen i von Oberbergs Hus.

Von Oberbergs Hus er et af de ældste huse i Haderslev, og blev opført af bygmester Hercules von Oberberg, der gennem sit arbejde for Hertug Hans satte et stort præg på bl.a. Hansborg Slot. Historie Haderslev er derfor i gang med et større projekt, hvor von Oberbergs Hus bliver ført tilbage til sit oprindelige udseende fra renæssancen. Når du åbner døren til Slotsgade 22 træder du ind i en tidslomme, hvor du kan sanse renæssancen. Første skridt i projektet er at omdanne en af Haderslevs ældste kældre, så den står som den blev brugt i von Oberbergs tid i 1580.

Den nye renæssancekælder er åben for publikum tirsdag den 2. juli i museets almindelige åbningstid tirs.- til søndag kl. 12-16.

Udstillingen bygges op omkring sanserne, så der bliver noget at dufte, se, og føle. Gæsten træder ned i en dunkel og kølig kælder, hvor de kan bliver overvældet af renæssancens stærke krydredufte fra de mange forskellige fødevarer, der blev opbevaret i kælderen. Udover dufte vil det også være muligt at løfte et renæssancebrød, for at se hvor tungt det var, eller prøv kærnen, og se hvor længe du kan kærne mælk. Oplev renæssancen i von Oberbergs Hus.