Første foredrag: En sten for Eva

Historie Haderslev indbyder til foredrag med forfatterne Thomas Harder og Lene Ewald Hesel om bogen ”En sten for Eva – Bogense 1855 – Theresienstadt 1943.” Forfatterne vil med udgangspunkt i deres bog af samme navn beskrive Eva Salomonsens liv fra fødslen i Bogense og frem til hendes død kort efter deportationen til Theresienstadt. Ideen til bogen opstod i forbindelse med, at man i 2020 fik lagt en snublesten foran Evas hjem gennem 30 år Bredgade 51 i København.

Billetpris: 75 kr. inkl. kaffe/te og lidt sødt

Billetter kan købes i døren eller på https://www.place2book.com/da/sw2/sales/2izkyfszno

Sted: Kulturhus Bispen, spillestedet Månen

Dato: 17. oktober 2023, kl. 19-21

Andet foredrag:

Foredrag med stadsarkivar Johnny Wøllekær om snublesten. Snublesten er oprindeligt et tysk kunstprojekt til minde om ofrene for nazismens forbrydelser. I dag findes snublesten i flere europæiske lande – også i Danmark. Johnny Wøllekær vil fortælle om historien bag projektet samt berette om de snublesten, som i dag kan findes i Odense.

Billetpris: 75 kr. inkl. kaffe/te og lidt sødt

Billetter kan købes i døren eller på https://www.place2book.com/da/sw2/sales/hfbpyzq8aw

Sted: Kulturhus Bispen, spillestedet Månen

Dato: 02. november 2023, kl. 19-21

Workshop

Skal vi også have snublesten til minde om nazismens ofre i Haderslev? Kom med til workshop og opstartsmøde om snublesten i Haderslev. Det er gratis og uforpligtende at deltage. Vi skal bl.a. beslutte, hvilke personer, der her i byen skal have snublesten og forhåbentlig indlede en proces, der kan ende ud i, at den første snublesten kan blive lagt i Haderslev.

Det er gratis at deltage (dog max. 30 deltagere). Tilmelding på https://www.place2book.com/da/sw2/sales/oxzam7hf5m

Sted: Historisk Arkivs læsesal, Kulturhus Bispen