Læder som materiale

Pudser du løs på din sadel? Plejer du dine ridestøvler korrekt?

Læder er i dag et yndet materiale og har været anvendt i århundreder til møbler, beklædning og udstyr. Læder bliver kun flottere med tiden og med den rette pleje kan det holde i hundredvis af år og få en smuk patina.

 

Slesvigske Vognsamling har inviteret sadelmager Jan Guldborg fra Tappernøje til en eftermiddag i læderplejens tegn

Fredag d. 21.08.2020 kl.1530 til 1830 Simmersted 1, 6100 Haderslev

Sadelmager Jan Guldborg er medlem af den engelske brancheforening Society Of Mastersaddlers. Det betyder garanti for at håndværksarbejdet og rådgivningen overholder internationale standarder og kvalitetskrav. Han er specialist i råd og vejledning af sadler og reparationer og er passioneret omkring heste og det gode håndværk.

Med denne tema-eftermiddag ønsker Slesvigske Vognsamling at være vært for en hyggelig og givtig eftermiddag, hvor du har mulighed for at medbringe f.eks. seletøj, ridestøvler og sadel.

Rideudstyr er ofte et kostbart stykke udstyr/en dyr investering, og det er derfor altafgørende for holdbarhed og funktionalitet at vide, hvordan læderudstyret vedligeholdes korrekt og eventuelt vil kunne repareres.

Sadelmager Jan Guldborg indleder eftermiddagen med et lille oplæg om læder som materiale. Han vil også rådgive i forbindelse med syning og småreparationer af læderting samt vejlede i plejen af læderudstyret.

For at deltage skal du tilmelde dig til museumsformidler Daniela G. Andersen på dana@haderslev.dk eller mobil 29619821 senest mandag d. 17.08.2020.

Deltagerpris er 120 kr. (inklusive sandwich + vand).

Du kan i øvrigt læse mere om Jan Guldborg på www.sadelmagerjanguldborg.dk