BREAKING NEWS: Julemanden har i forgårs afleveret sin gamle kane på Slesvigske Vognsamling!

Slesvigske Vognsamling søger juleassistance og inviterer derfor børnehaver, indskolingsklasser og SFO´er til at hjælpe med at pynte kanen frem til jul.

 

”Det er rigtigt nok,” siger museumsinspektør Kim Jacobus Paulsen til avisen. ”For et par uger siden ringede en af julemandens assistenter til os for at spørge, om vi ville have julemandens gamle kane. Det ville vi selvfølgelig meget gerne!”

Han fortæller videre, at det var nødvendigt for julemanden at anskaffe sig en ny, da børn får flere og flere julegaver, og den gamle ganske enkelt var blevet for lille.

Det blev derfor sværere og sværere for nisserne at pakke kanen, de blev mere og mere irriterede på hinanden, og til sidst begyndte det at gå ud over den gode julestemning.

Den er nu heldigvis reddet og ikke nok med det, så kan Slesvigske Vognsamling altså vise den gamle kane frem for alle juleglade børn og voksne.

”Vi aftalte med julemanden, at den skal udstilles og pyntes i december måned,” forklarer museets nisseansvarlige Maria Lindblad Lykkegaard Pekruhn til avisen. ”Han sagde også, at det er børn, der skal pynte den. Det er ikke en opgave for voksne, der er for kedelige og har alt for lidt fantasi.”

Derfor inviterer Slesvigske Vognsamling, børnehaver, indskolingsklasser og SFO-er til at hjælpe med at pynte kanen. De får mulighed for at se julemandens gamle kane, de hjælper med at pynte den, vi synger lidt, og der bliver fortalt et par nissehistorier fra det virkelige liv. Museet kan desværre ikke betale for den store hjælp, men til gengæld er arrangementet gratis.

Man kan tilmelde sig på tlf. 74347816 eller sende en mail til kijp@haderslev.dk.

”Vi er klar tirsdag til fredag fra kl. 10-16 i december frem til jul,” julesmiler Kim, mens han nynner en sang, der vist nok handler om en, der hedder Rudolf.