Kom til foredrag på Slesvigske Vognsamling den 27. april kl. 19.

De danske dronninger

 

Historie Haderslev indbyder til foredragsaften

Den 1. marts 2022 tiltrådte Mikkel Leth Jespersen som afdelingsleder for formidling og forskning i Historie Haderslev. I forlængelse af dette afholder Historie Haderslev en foredragsaften, hvor Mikkel vil fortælle om sin bog om de danske dronninger, der udkommer på dronningens fødselsdag, den 16. april 2022.

Bogen hedder Dronningen griber magten og indgår i serien 100danmarkshistorier, som bliver udgivet af Aarhus Universitetsforlag.

Som bogen vil foredraget tage udgangspunkt i Margrete 1.s greb om magten i 1387, hvor hun som noget helt uhørt for en kvinde på den tid blev regent over Danmark og Norge og senere Sverige. Hun viste, at dronninger kunne spille en stor rolle, hvis de mestrede det politiske spil. Det var der også en række senere danske dronninger, der gjorde. Foredraget vil komme omkring dronningernes hof, deres børn, deres mænd, deres rejser, deres slotte og deres konkurrenter – kongernes elskerinder. Der vil blive trukket tråde op til i dag, hvor demokrati og et ændret syn på kvinder har forandret dronningerollen markant.

Deltagelse er gratis.

Det vil være muligt at købe kaffe og kage og et eksemplar af bogen Dronningen griber magten.

Tilmelding på forhånd til lrav@haderslev.dk