Renæssancens sociale medie: Kom og hør Ditte Christine Jørgensen, Cand. Mag. i Historie og Litteratur (med speciale i mad- og kulturhistorie) fortælle om banketter i Renæssancen.

I dag iscenesætter vi os selv konstant via sociale medier, reality-tv o.l., men gennem middelalderen og op til moderne tid, har fyrster og konger brugt banketten som en måde at understøtte, overbevise og udpensle deres magt. Ditte vil fortælle hvordan skueretter, underholdning, kulisser, skulpturer og bordfontæner alle var ladede med symbolsk betydning, der havde til opgave at forkynde værtens person. Hele arrangementet var med til at cementere både en økonomisk, såvel som politisk fortælling omkring værten og hans gæster – værten var altså sin egen spindoktor.

Og ligesom vi i dag fremstiller vores bedste sider for alle på de sociale medier, var det ikke unormalt at man i renæssancen havde “pøblen” som tilskuere til de overdådige banketter. Derfor er bordet selvfølgelig også dækket op i denne dags anledning.

Foredraget afholdes i Von Oberbergs Hus, og da Hercules von Oberberg var tilknyttet kongehuset som arkitekt og bygherrer, er det ikke umuligt at Dronning Dorothea eller Hertug Hans kigger forbi i løbet af aftenen, og hilser på gæsterne.

Begrænset antal pladser.

Hvornår: torsdag d.27.oktober kl. 19.

Hvor: Von Oberbergs hus, Slotsgade 22

Pris: 100kr inkl. en lille forfriskning

Billetter købes via: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/f4n46t4t23