Slesvigske Vognsamling

GENÅBNING AF HISTORIE HADERSLEV SKER GRADVIST

Historie Haderslev åbner for museer, udstilling og læsesal i forskellige tempi.

Ehlers Samlingen, Von Oberbergs Hus og Slesvigske Vognsamling åbner op for publikum igen torsdag den 28. maj og følger herefter sine normale  åbningstider tirsdag-søndag kl. 12-16. De tre museer har også åbent 2. pinsedag.

På Ehlers Samlingen og Von Oberbergs Hus vil der kun kunne være seks besøgende ad gangen og på Slesvigske Vognsamlingen 10 besøgende ad gangen. Værkstedet på vognsamlingen er lukket i hele juni.

Fik man ikke set Genforeningsudstillingen ”Familiens valg – tre familier i Haderslev 1920” i Det gamle Rådhus, Lavgade 5, har man nu muligheden for dette. Udstillingen forlænges nu med tre uger og kan ses fra onsdag den 3. juni. Udstillingen har åbent onsdag-torsdag kl. 13-16 og lørdag kl. 10-14. Sidste dag udstillingen vises er lørdag den 20. juni. Der må kun være seks besøgende ad gangen.

Historisk Arkivs læsesal på Kulturhuset Bispen er fortsat lukket. Det er dog muligt at besøge læsesalen på Kløvervej 87B – man skal blot aftale tid.

For yderligere oplysning se www.historiehaderslev.dk

Slesvigske Vognsamling er et vognmuseum, der ligger i Haderslev. Museet og det tilhørende historiske værksted, varetager en af Nordeuropas største samlinger af historiske hestekøretøjer. Det inkluderer alt fra trækærrer og  kaner til herskabelige vogne. Museet har desuden et bredt perspektiv på den kulturhistoriske udvikling af hestevogne, og i udstillingsområdet finder man også forskellige historiske værktøjer, der har fokus på vognbyggeri.

Hver onsdag er værkstedet bemandet med håndværkere fra Slesvigske Vognsamlings Venner, som restaurerer, reparerer og rekonstruerer gamle vogne.

Café

Kaffe og te kan købes på museet.
Medbragt mad må nydes ved billetsalget, men ikke i udstillingsområdet.
Selskaber på op til 40 personer har mulighed for at blive modtaget ved billetsalget, hvor der efter aftale kan serveres kaffe og kage.

Kontakt Slesvigske Vognsamling

Slesvigske Vognsamling
Simmerstedvej 1A
6100 Haderslev – Se Her

Telefon: +45 74 34 78 16
Email: museerne@haderslev.dk

Åbningstider

Mandag: Lukket
Tirsdag – Søndag: 12:00 – 16:00

Priser

Voksne: 60 kr.*
Børn (under 18 år): Gratis.
Studerende: 40 kr.
Grupper (min. 10 personer): 40 kr. pr. person.

* Billetten giver adgang til Ehlers Samlingen, Von Oberbergs Hus og Slesvigske Vognsamling.

Tilgængelighed

Hele området er tilgængeligt for kørestolsbrugere og andre bevægelseshandicappede.