Nye tider – nye visioner

Historie Haderslev har netop udarbejdet en ny visionsplan, hvori planerne for de næste tre år er fastsat, og der er tiltag på vej på alle tre museer; Slesvigske Vognsamling, Oberbergs Hus og Ehlers Samlingen og Historisk Arkiv.

Udover det nye og mere levende formidlingstiltag på Vognsamlingen, åbner Historie Haderslev i løbet af 2019 en ny udstilling i Oberbergs Hus, der bliver omdannet til et historisk korrekt renæssancehus, hvor de besøgende kan sanse renæssancen. Gæsten bliver for eksempel inviteret inden for i en af Haderslevs ældste kældre, som står som den blev brugt i Oberbergs tid i 1580. Udstillingen bygges op omkring de fem sanser, så der bliver noget at smage, dufte, se, føle og høre.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at opleve de nye udstillinger i vores museer. Det har været en vigtig del af arbejdet med en ny strategi for Historie Haderslev, at vores udstillinger skal inddrage de besøgende mere, og det er jeg helt sikker på, vi kommer til at gøre med de nye tiltag”, siger Kjeld Thrane, der er formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

Gamle skatte registreres og digitaliseres
Et af de nye tiltag er også, at hele Ehlers Samlingen skal fotograferes og registreres på ny, så den kan blive digitaliseret.

”Ehlers Samlingen er helt unik og er Nordeuropas største lertøjssamling. Den bliver ofte brugt af forskere, men den er svært tilgængelig for både dem og andre museumsinteresserede, så det er vigtigt, vi får digitaliseret samlingen grundigt, så den kommer endnu mere i anvendelse, end den er i dag”, siger arkiv- og museumschef, Bent Vedsted Rønne.

Derudover vil Ehlers Samlingen gennemgå en forandring den næste tid, da der hvert år vil åbne en ny udstilling, som bl.a. skal fremhæve Ehlers store passion for samlingen, lertøjets funktioner og pottemagernes liv og arbejde.

Ligeledes er Historisk Arkiv  i gang med at registrerer og bevarer Haderslevs Kommunes historie, bl.a. gennem billeder, breve og meget andet. Et af de nye tiltag i arkivets handlingsplan er crowdsourcing, som bliver igangsat i løbet af 2019. De næste par år vil Historisk Arkiv være meget aktive med bl.a. en stor udstilling om Genforeningen, foredrag, fejring af Historisk Arkivs jubilæum og meget andet.

 

Læs Historie Haderslevs Strategi og Handleplan 2019-2021 her:

Strategiplan Historie Haderslev